Blog Layout

Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud

mrt. 25, 2024

Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud

Gevelonderhoud en renovatie van gevels: wanneer is het nodig? 

Gevels bepalen het aanzicht en de uitstraling van een gebouw en zorgen met een solide bouw voor bescherming tegen de elementen en ongewenste bezoekers. Na verloop van tijd vertoont elke gevel tekenen van slijtage. Gevel raken beschadigd door ouderdom en omdat ze continu worden blootgesteld aan weersinvloeden. Andere omgevingsinvloeden die gevels beschadigen zijn verzakking van de grond, optrekkend vocht en soms zelfs externe invloeden als een aanrijding tegen de gevel. Alle invloeden die gevels aantasten leiden tot ernstige problemen zoals vochtinfiltratie of isolatieverlies. Onderhoud en reparaties aan gevels hoort bij goed woningbeheer. Maar wat is nu precies het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud, en wanneer zet je wat in?


Bij Petersen Gevelrenovatie hebben we een ruime ervaring in zowel onderhoud als renovatie en reiniging van gevels. We werken door heel de regio Zuid-Holland, staat klaar om zowel kleine reparaties als volledige renovaties deskundig aan te pakken.



Hulp nodig bij gevelrenovatie?



Gratis inspectie
  • wat is gevelonderhoud

    professionele gevelrenovatie uitgevoerd

    professionele gevelrenovatie uitgevoerd 

    professionele gevelrenovatie uitgevoerd

Wat valt er onder gevelonderhoud?

Gevelonderhoud voorkomt gevelrenovaties of stelt deze voor langere tijd uit. Onder gevelonderhoud verstaan we gevelinspecties en kleinere herstelwerkzaamheden om de goede staat van een gevel te behouden. Denk hierbij aan het reinigen van de gevel, het herstellen van voegwerk, het vervangen van beschadigde stenen, en het impregneren van de gevel om deze te beschermen tegen vocht en vuil. Wanneer al deze werken worden samengevoegd, gaat het vaak juist wel om gevelrenovatie. Regelmatig kleiner onderhoud kan grotere problemen echter voorkomen en de levensduur van uw gevel verlengen.


Wanneer is gevelonderhoud nodig?

Gevelonderhoud is wordt belangrijk zodra er tekenen van slijtage zichtbaar worden. Denk daarbij aan verkleuring van de gevel, voegwerk dat zijn samenhang verliest, of kleine scheurtjes in de stenen. Ook de aanwezigheid van mossen of algen duidt op de noodzaak van gevelreiniging. Gevelonderhoud kan ook periodiek en preventief worden uitgevoerd. Het is raadzaam om uw gevel periodiek door professionals te laten inspecteren om potentiële problemen vroegtijdig te identificeren.


Gratis inspectie

Wat valt er onder gevelrenovatie?

Gevelrenovatie gaat een stap verder dan onderhoud en wordt noodzakelijk wanneer er sprake is van duidelijk zichtbare schade of slijtage aan de gevel. Gevelrenovatie is vaak een project waarbij meerde werken aan de gevel worden uitgevoerd. Dit kan variëren van gevelreiniging, het opnieuw voegen van de gevel, het uitvoeren van uitgebreide schoorsteenrenovaties, tot het vervangen van grote delen van het metselwerk.


Gevelrenovatie wordt uitgevoerd om de stabiliteit en betrouwbaarheid van de gevel te waarborgen. Het kan ook gekozen worden om het uiterlijk van een pand te verbeteren. Bijvoorbeeld bij verkoop van een woning of verandering van eigenaar van een zakelijk of horecapand.


Gratis inspectie
  • wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud

    professionele gevelrenovatie uitegevoerd commercieel gebouw

    wat is gevelonderhoud en renovatie?

    wat is gevelonderhoud en renovatie?

Wanneer is gevelrenovatie nodig?

Gevelrenovatie is nodig wanneer de schade aan de gevel de stevigheid of de waterdichtheid van het gebouw bedreigt. Dit kan onder meer zijn bij uitgebreid beschadigd voegwerk, ernstige scheurvorming, of wanneer er sprake is van betonrot. Ook kan een wens tot esthetische vernieuwing of verbetering van de energie-efficiëntie aanleiding zijn voor een uitgebreide gevelrenovatie.


Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud?

Hoewel zowel gevelrenovatie als gevelonderhoud belangrijk zijn voor de levensduur en uitstraling van een gebouw, zijn er wel verschillen in omvang en doel. Gevelonderhoud richt zich op het behouden van de huidige staat en het voorkomen van schade, terwijl gevelrenovatie ingrijpendere werkzaamheden omvat om bestaande schade te herstellen of het uiterlijk van een gevel te transformeren.


Gratis inspectie

Voorbeelden van het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud

Een enkel werk aan de gevel, bijvoorbeeld gevelreiniging of het bijwerken van het voegwerk valt onder onderhoud, omdat het is bedoeld om de gevel in zijn huidige staat te behouden. Grootschalige werkzaamheden zoals het vervangen van een groot deel van het metselwerk of het aanbrengen van een nieuwe gevelafwerking zijn voorbeelden van renovatie, waarbij de structuur of uitstraling van de gevel wezenlijk verandert.


Gratis inspectie
  • wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud

    wat is gevelonderhoud en renovatie?

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

    professionele gevelrenovatie

Betonherstel aan gevels

Bij Petersen Gevelrenovatie beheersen we alle soorten werken die nodig zijn voor gevelonderhoud en gevelrenovatie. Gevelwerken die mede het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud maken is betonherstel aan gevels. Beton is sterk en duurzaam, maar is niet ongevoelig voor schade als scheurvorming of betonrot. Ons team van ervaren vakmensen staat klaar om met de juiste kennis, gereedschappen en materialen uw beton te herstellen, waardoor de levensduur van uw gevel aanzienlijk verlengd wordt. Ons team gebruikt geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen om ervoor te zorgen dat elke betonreparatie grondig en duurzaam is. Met onze hulp kan uw betonconstructie weer jaren mee, ongeacht de omvang van de oorspronkelijke schade.


  • Gevelrenovatie huis

    wat is gevelonderhoud

    wat is gevelonderhoud

    wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud
Gratis inspectie

Gevelwerken zijn bij ons in goede handen

Met Petersen Gevelrenovatie kiest u voor een partner met jarenlange expertise in zowel gevelonderhoud als gevelrenovatie. Ons team van VCA-gecertificeerde professionals gebruikt alleen de beste materialen en moderne technieken om gevels toekomstbestendig te herstellen. Of u nu in Den Haag of elders in Zuid-Holland bent, wij zorgen ervoor dat uw gevelwerkzaamheden met de grootste zorg en kwaliteit worden uitgevoerd.


Gratis inspectie

Deel dit bericht

Voegrenovatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Is de gevel aan toe aan voegrenovatie? Deskundig herstel van alle type voegen. Vraag onze gratis gevelinspectie aan als eerste stap naar een mooie, solide gevel van uw woning of zakelijk pand. De gevel wordt met het juiste voegwerk en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Wat is gevelonderhoud?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wat is gevelonderhoud? Gevelonderhoud bestaat uit alle werken die nodig zijn om de gevel van een pand in topconditie te houden. Dit kan het reinigen en impregneren van de gevel betekenen, het herstellen van beschadigde voegen of betonreparatie aan een balkon of lateien. Gevelrenovatie bestaat vaak uit een combinatie van deze werken.
belang van professionele gevelrenovatie voor uw gebouw
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Professionele gevelrenovatie maakt het verschil. Het belang van professionele gevelrenovatie voor uw commerciële gebouw bestaat uit meer dan een ‘fraai visitekaartje’. De goed onderhouden biedt een verzorgde aanblik en dat werkt uitnodigend. Even belangrijk is de bouwkundige kwaliteit van de gevel.
Hoe voorkomt u problemen met uw gevel?
door Rini Petersen 31 okt., 2023
Problemen gevelrenovatie: hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel. Met de juiste zorg en aandacht kunt u genieten van een goed uitziende, solide gevel en kunnen grote herstelwerken definitief achterwege blijven. Maar wat is precies het verschil tussen gevelreiniging, gevelonderhoud en gevelrenovatie?
Wat kost Gevelrenovatie
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Gevelrenovatie kosten: hoe de kosten van een gevelrenovatie te budgetteren. Hoe maak je een begroting voor gevelrenovatie? Met welke kosten moet je rekening houden? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het renovatieproject en de werkzaamheden aan de gevel die uitgevoerd dienen te worden.
Gevelinspectie
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Gevelinspectie, wat is het en waarom wordt het uitgevoerd? Alles wat je weten moet over gevelinspecties. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in gevelonderhoud. Deze beginnen vaak met een gevelinspectie. We vertellen u graag waarom elke gevel vroeg of laat een inspectie nodig heeft.
Het onderhoud van uw gevel
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Het onderhoud van uw gevel: waarom is het belangrijk? Gevelonderhoud heeft als functie om de buitenmuren solide te houden zodat ze hun beschermende functie behouden. Natuurlijk ziet de gevel er na onderhoud ook mooier uit.
Gevel huis
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Gevel huis renoveren. Petersen Gevelrenovatie is dé erkende professional voor alle mogelijke gevelwerken. Vraag ons om een vrijblijvende gevelinspectie en offerte gevelwerken. Gevelrenovatie, gevelreiniging d.m.z. zandstralen, gevelimpregnatie, voegwerkherstel, betonherstel aan gevels, schoorsteenherstel
wat is de levensduur van voegwerk
door Rini Petersen 28 apr., 2023
Wat is de levensduur van voegwerk in huizen en gebouwen? De voegen van een gebouw bestaan uit het zichtbare metselwerk van gemetselde gevels, muren of bijvoorbeeld de schoorsteen. Voegwerk heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar.
Wat is de beste gevelreiniging?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wat is de beste gevelreiniging? Petersen Gevelrenovatie & Onderhoud zorgt in Den Haag en Zuid-Holland voor mooie, solide gevels. Speciaal bedrijf voor gevelrenovatie, voegwerk, betonherstel aan gevels en gevelreiniging. Wat de beste gevelreiniging is, is afhankelijk van de vervuiling en het materiaal van de gevel.
Laat meer zien
Share by: