Blog Layout

Wat is gevelonderhoud?

feb. 22, 2024

Wat is gevelonderhoud?

Tijd om iets moois te doen voor de gevel van uw huis? Schakel ons in voor gevelreiniging, voegwerk herstel, betonherstel of complete gevelrenovatie

Wat is gevelonderhoud? Kort gezegd gaat dit om alles wat nodig is om gevels mooi en solide te houden. Daarbinnen vallen verschillende werkzaamheden. Van het reinigen en herstellen van het voegwerk tot betonherstel. 


Bij Petersen Gevelrenovatie weten we alles over goed gevelonderhoud. We verzorgen gevelrenovatie, gevelreiniging, het impregneren van gevels, voegwerk en betonreparaties. Op deze pagina gaan we dieper in op de vraag: Wat is gevelonderhoud nu eigenlijk? 

Direct een afspraak inplannen voor gevelonderhoud of een vrijblijvende offerte gevelwerk aanvragen? Klik op de button, bel of stuur ons een bericht via de contactpagina



Hulp nodig bij gevelrenovatie?



Gratis inspectie
  • wat is gevelonderhoud

    professionele gevelrenovatie uitgevoerd

    professionele gevelrenovatie uitgevoerd 

    professionele gevelrenovatie uitgevoerd

Wat betekent gevelonderhoud voor uw woning?

Wie een eigen woning heeft, weet dat regelmatig onderhoud belangrijk is voor een mooi huis en daarmee voor een huis met een mooie financiële waarde. Het eigen wooncomfort is daarbij even belangrijk. Een van aspect van onderhoud is gevelonderhoud. Van het repareren van het balkon, tot het vervangen van voegen: het zijn allemaal zaken die vallen onder gevelonderhoud. Als het gaat om de uitstraling van het pand en de aantrekkelijkheid van de woning, voorziet gevelonderhoud in een esthetische waarde. 


Gevelonderhoud bouwkundig gezien

Op ‘wat is gevelonderhoud bouwkundig gezien’, kunnen we als gevel-experts een ander antwoord geven. Gevelonderhoud bestaat uit alle bouwkundige werken die nodig zijn om de gevel van een pand in topconditie te houden. Dit kan het reinigen en impregneren van de gevel betekenen, het herstellen van beschadigde voegen of betonreparatie aan een balkon of lateien. Gevelrenovatie bestaat vaak uit een combinatie van deze werken. 


Gratis inspectie

Waarom is gevelonderhoud belangrijk?

Een goed onderhouden gevel is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar speelt ook een cruciale rol bij het beschermen van je huis tegen de elementen. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je voorkomen dat vocht binnendringt, wat kan leiden tot schimmelvorming, houtrot en andere ernstige schade aan je woning.


Gratis inspectie
  • Gevelrenovatie problemen vorkomen

    professionele gevelrenovatie uitegevoerd commercieel gebouw

    wat is gevelonderhoud en renovatie?

    wat is gevelonderhoud en renovatie?

Professionele gevelrenovatie laagbouw en hoogbouw

Wat is gevelonderhoud: soort voor soort

Het schoonmaken van de gevel zorgt ervoor dat vuil, stof en andere verontreinigingen van de gevel verwijderd worden. Gevelreiniging haalt ook de oorspronkelijke kleur van de stenen weer naar voren. De gevel is niet alleen ontdaan van bedreigende stoffen, maar ziet er meteen een stuk beter uit. Wij reinigen gevels door middel van zandstralen. Dit kan bij laagbouw, maar ook bij hoogbouw, waarbij we de gevel reinigen met behulp van verhoogde werkplatforms, een hoogwerker of met steigers. 


Gevel impregneren

Geen mooier moment om de gevel te impregneren dan na een gevelreiniging! We behandelen de schone gevel met een impregneermiddel dat ervoor zorgt dat de stenen en het voegwerk voor langere tijd geen vuil en water opnemen. Deze afweerlaag zorgt ervoor dat gevels langer mooi blijven, waarmee slijtage wordt voorkomen of uitgesteld. 


Voegwerk herstellen

Wat is gevelonderhoud zonder voegen herstellen? Eén van de meest voorkomende werkzaamheden bij gevelonderhoud is het herstellen van beschadigd voegwerk. Voegen slijten na verloop van tijd. Ze kunnen verzanden, verslijten, afbrokkelen en scheuren. Dit gebeurt onder invloed van weersomstandigheden, uitzetten en inkrimpen als gevolg van temperatuurverschillen of door trilling in of verzakking van de bodem.


Vocht kan ervoor zorgen dat micro-organismen zich in de voegen vermenigvuldigen. Aan de buitenkant van de gevel zijn tekenen van vocht en micro-organismen te herkennen aan donkere vlekken, groene of zwarte aanslag, of een algemene verkleuring van het voegwerk. Door beschadigde voegen tijdig te herstellen, wordt de soliditeit hersteld. Ook zijn goede voegen, zonder scheuren of andere gebreken, belangrijk tegen het binnendringen van vocht. 


Gratis inspectie

Wat is gevelonderhoud wanneer het gaat om betonherstel ?

We denken vaak aan gemetselde bakstenen bij gevels, maar veel gevels hebben betonnen onderdelen. De meest voorkomende zijn lateien boven deuren en ramen. Balkons, trappenhuizen en galerijen zijn andere voorbeelden van betonelementen in of aan de gevel. Er zijn verschillende methoden om betonschade aan te pakken. Kleine scheuren in beton kunnen we herstellen met epoxyhars injecties. Hierna wordt het betonoppervlak gereinigd en vervolgens gevuld met speciale reparatiemiddelen zoals reparatiemortel of pleisterwerk.


Bij middelgrote schade kan het nodig zijn om beschadigde delen van het beton te verwijderen en te vervangen door nieuw beton. Hiervoor kunnen vezelversterkte polymeren worden gebruikt. Bij ernstige betonrot moet het aangetaste beton volledig verwijderd en vervangen worden. 


Gratis inspectie
  • wat is gevelonderhoud en renovatie?

    wat is gevelonderhoud en renovatie?

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

    professionele gevelrenovatie

Pand weer laten stralen met Petersen Gevelrenovatie en onderhoud!

  • Gevelrenovatie huis

    wat is gevelonderhoud

    wat is gevelonderhoud

    wat is gevelonderhoud
Gratis inspectie

Hoe weet je wanneer gevelonderhoud nodig is?

Tekenen als zware verontreiniging, scheurvorming in de voegen, voegen die afbrokkelen en betonrot zijn duidelijke signalen dat de gevel niet meer in de staat is zoals deze hoort te zijn. Een gevelinspectie geeft goed zicht op de staat van de gevel en brengt huidige en toekomstige te verwachten problemen in kaart. 


Is het tijd om écht iets moois te doen voor de gevel van uw woning? Start gevelonderhoud met het aanvragen van onze gevelinspectie. Petersen Gevelrenovatie en Gevelonderhoud is een gespecialiseerd bedrijf voor alle mogelijke klein- en grootschalige gevelprojecten. We voeren gevelonderhoud uit door heel Zuid-Holland. 


Gratis inspectie

Deel dit bericht

Voegrenovatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Is de gevel aan toe aan voegrenovatie? Deskundig herstel van alle type voegen. Vraag onze gratis gevelinspectie aan als eerste stap naar een mooie, solide gevel van uw woning of zakelijk pand. De gevel wordt met het juiste voegwerk en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud
door Rini Petersen 25 mrt., 2024
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud? Met Petersen Gevelrenovatie kiest u voor jarenlange expertise in zowel gevelonderhoud als gevelrenovatie. Ons team van VCA-gecertificeerde professionals gebruikt alleen de beste materialen en moderne technieken om gevels toekomstbestendig te herstellen.
belang van professionele gevelrenovatie voor uw gebouw
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Professionele gevelrenovatie maakt het verschil. Het belang van professionele gevelrenovatie voor uw commerciële gebouw bestaat uit meer dan een ‘fraai visitekaartje’. De goed onderhouden biedt een verzorgde aanblik en dat werkt uitnodigend. Even belangrijk is de bouwkundige kwaliteit van de gevel.
Hoe voorkomt u problemen met uw gevel?
door Rini Petersen 31 okt., 2023
Problemen gevelrenovatie: hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel. Met de juiste zorg en aandacht kunt u genieten van een goed uitziende, solide gevel en kunnen grote herstelwerken definitief achterwege blijven. Maar wat is precies het verschil tussen gevelreiniging, gevelonderhoud en gevelrenovatie?
Wat kost Gevelrenovatie
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Gevelrenovatie kosten: hoe de kosten van een gevelrenovatie te budgetteren. Hoe maak je een begroting voor gevelrenovatie? Met welke kosten moet je rekening houden? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het renovatieproject en de werkzaamheden aan de gevel die uitgevoerd dienen te worden.
Gevelinspectie
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Gevelinspectie, wat is het en waarom wordt het uitgevoerd? Alles wat je weten moet over gevelinspecties. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in gevelonderhoud. Deze beginnen vaak met een gevelinspectie. We vertellen u graag waarom elke gevel vroeg of laat een inspectie nodig heeft.
Het onderhoud van uw gevel
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Het onderhoud van uw gevel: waarom is het belangrijk? Gevelonderhoud heeft als functie om de buitenmuren solide te houden zodat ze hun beschermende functie behouden. Natuurlijk ziet de gevel er na onderhoud ook mooier uit.
Gevel huis
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Gevel huis renoveren. Petersen Gevelrenovatie is dé erkende professional voor alle mogelijke gevelwerken. Vraag ons om een vrijblijvende gevelinspectie en offerte gevelwerken. Gevelrenovatie, gevelreiniging d.m.z. zandstralen, gevelimpregnatie, voegwerkherstel, betonherstel aan gevels, schoorsteenherstel
wat is de levensduur van voegwerk
door Rini Petersen 28 apr., 2023
Wat is de levensduur van voegwerk in huizen en gebouwen? De voegen van een gebouw bestaan uit het zichtbare metselwerk van gemetselde gevels, muren of bijvoorbeeld de schoorsteen. Voegwerk heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar.
Wat is de beste gevelreiniging?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wat is de beste gevelreiniging? Petersen Gevelrenovatie & Onderhoud zorgt in Den Haag en Zuid-Holland voor mooie, solide gevels. Speciaal bedrijf voor gevelrenovatie, voegwerk, betonherstel aan gevels en gevelreiniging. Wat de beste gevelreiniging is, is afhankelijk van de vervuiling en het materiaal van de gevel.
Laat meer zien
Share by: