Blog Layout

Impregneren gevels

sep. 01, 2022

Duurzaam impregneren van muren en gevels

Het impregneren van gevels is een duurzame manier om gevels te beschermen. Gevelimpregnatie is het aanbrengen van een speciale vloeistof die stenen, voegen en/of het beton waar gevels uit bestaan, onzichtbaar te beschermen tegen vuilaanhechting en vochtopname. 


Gratis inspectie
  • Impregneren van gevels

    Impregneren van gevels

    Schrijf uw onderschrift hier
    Impregneren van gevels

Elke gevel de juiste impregnatiezorg

Petersen Gevelrenovatie werkt met impregnatieproducten die op basis van de meest moderne inzichten en technologieën worden ontwikkeld. Daarmee bieden we voor elk type ondergrond, en voor elk impregnatiedoel de juiste gevelimpregnatie. Wilt u kleur op de buitenmuur? Het is ook mogelijk om te kiezen voor muurverf en impregnatie inéén. Met deze innovatieve impregnatieproducten slaat u twee vliegen in één klap. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden. 


Petersen Gevelrenovatie & Petersen Steigerverhuur. De ideale combinatie voor professioneel gevelimpregnatie


  • gevelimpregnatie

    impregneren van muren en gevels

    schouw gevelimpregnatie 

    impregneren van muren en gevels

Gratis schouw gevelimpregnatie

Gevels laten impregneren? Dan zit u waarschijnlijk met de nodige vragen. Bij Petersen Gevelrenovatie helpen wij u graag met het vinden van de meest duurzame antwoorden op vragen rondom het impregneren van gevels. 


Het maakt daarbij niet uit of het om een enkele buitenmuur gaat die u wilt beschermen tegen vocht en vuil, of dat u een compleet woonwijk van onze gevelzorg wilt voorzien. Wij verzorgen onze gevelwerken deskundig, netjes en duurzaam. We werken met innovatieve producten die het milieu niet belasten, maar gevels langdurig beschermen. 


Het impregneren van gevels is mogelijk als onderdeel van gevelrenovatie, gevelreiniging, gevelonderhoud of als afwerking van nieuwbouwmuren. 


Vraag ons om meer informatie, een gratis gevelinspectie of om een vrijblijvende offerte ‘Gevelimpregnatie’. 


Impregneren buitenmuur

Buitenmuren bestaan uit verschillende materialen. Ook vragen niet alle buitenmuren om dezelfde impregnatiemiddelen. Het impregneren van de buitenmuur is daarmee maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een zon-of regenzijde van een pand. Of aan gevels die langs een drukke weg sneller te maken krijgen met roet en andere vervuiling. Bij weer andere buitenmuren kan een graffiti-ongevoelige impregnatie de beste oplossing zijn. De impregnatievloeistoffen die we voor het impregneren van de buitenmuur gebruiken dient daarom te worden gekozen op basis van doel en ondergrond. 


Gratis inspectie

Waarom een muur impregneren?

Het impregneren van een muur, buitenmuren of gevels helpt om het mooie aanzicht van de gevel langer te behouden en tegelijkertijd om de gevel te beschermen. Het impregnatiemiddel bedekt de gevel als een beschermende laag. Zo wordt voorkomen dat schadelijke invloeden zoals regenwater of makkelijk hechtend vuil, gevels verontreinigen of beschadigen. Een dergelijke barrière tegen weer en wind biedt duurzaam en langdurig een beschermend effect. Dit verlengt effectief de levensduur van de gevel en houdt gevels langer mooi. 

Welke gevels zijn geschikt?

Elke gevel dient zo goed mogelijk beschermd te worden tegen invloeden die de levensduur van bouwmateriaal en/of de gevel aantasten. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in het impregneren van alle soorten gevels. Met afgestemde impregnatiemiddelen, elke met speciale eigenschappen, pakken we het vuil- en waterafstotend maken van verschillende materialen aan. Te denken valt aan baksteen en voegwerk, natuursteen, beton en hout. 


Offerte aanvragen

Waaruit bestaat het proces van gevelimpregnatie?

Gevelimpregnatie kan niet plaatsvinden zonder vooraf de gevel grondig te inspecteren. Tijdens deze gevelinspectie wordt o.a. gekeken naar de bouwkundige staat van de gevel, de vervuilingsgraad van de gevel, de staat van het materiaal en de materiaalsoorten die zijn verwerkt. Hieruit kan een plan van aanpak worden opgesteld. Voordat het impregneren van gevels kan plaatsvinden dienen deze schoon te zijn. In bijna alle gevallen maakt gevelreiniging onderdeel uit van het proces.


Ook dit dient op de juiste wijze en 100% afgestemd op het materiaal te gebeuren. Daarmee wordt voorkomen dat er ongewild schade aan de gevel, het voegwerk of de stenen ontstaat. Nadat het vuil verwijderd is, wordt de gevel nogmaals geïnspecteerd. Eventuele beschadigingen aan de gevel of voegwerk wordt vervolgens hersteld. Om verneveling te voorkomen wordt een folie aangebracht rondom de gevel. Daarna vangt het daadwerkelijk impregneren aan. Het impregneermiddel wordt met behulp van een sproeier aangebracht. 


Petersen Gevelrenovatie regelt ook uw gevelreiniging. Daarbij zorgen we ook voor alle voorbereidende werkzaamheden zoals een goede planning opstellen, het aanvragen van vergunningen en ontheffingen. Op drukke locaties zorgen we zelfs voor verkeerscontrole zodat het de werkzaamheden voor iedereen veilig verlopen. 

  • impregneren gevel

    impregneren gevel

    impregneren gevel

    Knop

Over gevelimpregnatie van Petersen Gevelrenovatie

Petersen Gevelrenovatie is een allround bedrijf voor gevelwerken. Het impregneren van gevels maakt onderdeel uit van onze dagelijkse werkzaamheden. Onze totale dienstverlening bestaat, naast het impregneren van gevels uit: gevelrenovatie, gevelreiniging, voegwerk, balkonrenovatie, coating van balkonvloeren en galerijen, betonrenovatie, dakwerken, schoorsteenrenovatie en alle bijkomende timmer- en schilderwerken die bij gevelwerk komen kijken. Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. We besteden veel aandacht aan een perfecte uitvoering van onze werken.


Evengoed wordt geïnvesteerd in duurzaamheid, bijscholing en de algemene tevredenheid van onze medewerkers, en niet te vergeten: in de tevredenheid over onze werken vanuit opdrachtgevers. Met deze instelling hebben we een goede naam opgebouwd, en met dezelfde instelling bouwen we toekomstgericht verder! 


Gratis inspectie

Deel dit bericht

Voegrenovatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Is de gevel aan toe aan voegrenovatie? Deskundig herstel van alle type voegen. Vraag onze gratis gevelinspectie aan als eerste stap naar een mooie, solide gevel van uw woning of zakelijk pand. De gevel wordt met het juiste voegwerk en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud
door Rini Petersen 25 mrt., 2024
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud? Met Petersen Gevelrenovatie kiest u voor jarenlange expertise in zowel gevelonderhoud als gevelrenovatie. Ons team van VCA-gecertificeerde professionals gebruikt alleen de beste materialen en moderne technieken om gevels toekomstbestendig te herstellen.
Wat is gevelonderhoud?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wat is gevelonderhoud? Gevelonderhoud bestaat uit alle werken die nodig zijn om de gevel van een pand in topconditie te houden. Dit kan het reinigen en impregneren van de gevel betekenen, het herstellen van beschadigde voegen of betonreparatie aan een balkon of lateien. Gevelrenovatie bestaat vaak uit een combinatie van deze werken.
belang van professionele gevelrenovatie voor uw gebouw
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Professionele gevelrenovatie maakt het verschil. Het belang van professionele gevelrenovatie voor uw commerciële gebouw bestaat uit meer dan een ‘fraai visitekaartje’. De goed onderhouden biedt een verzorgde aanblik en dat werkt uitnodigend. Even belangrijk is de bouwkundige kwaliteit van de gevel.
Hoe voorkomt u problemen met uw gevel?
door Rini Petersen 31 okt., 2023
Problemen gevelrenovatie: hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel. Met de juiste zorg en aandacht kunt u genieten van een goed uitziende, solide gevel en kunnen grote herstelwerken definitief achterwege blijven. Maar wat is precies het verschil tussen gevelreiniging, gevelonderhoud en gevelrenovatie?
Wat kost Gevelrenovatie
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Gevelrenovatie kosten: hoe de kosten van een gevelrenovatie te budgetteren. Hoe maak je een begroting voor gevelrenovatie? Met welke kosten moet je rekening houden? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het renovatieproject en de werkzaamheden aan de gevel die uitgevoerd dienen te worden.
Gevelinspectie
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Gevelinspectie, wat is het en waarom wordt het uitgevoerd? Alles wat je weten moet over gevelinspecties. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in gevelonderhoud. Deze beginnen vaak met een gevelinspectie. We vertellen u graag waarom elke gevel vroeg of laat een inspectie nodig heeft.
Het onderhoud van uw gevel
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Het onderhoud van uw gevel: waarom is het belangrijk? Gevelonderhoud heeft als functie om de buitenmuren solide te houden zodat ze hun beschermende functie behouden. Natuurlijk ziet de gevel er na onderhoud ook mooier uit.
Gevel huis
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Gevel huis renoveren. Petersen Gevelrenovatie is dé erkende professional voor alle mogelijke gevelwerken. Vraag ons om een vrijblijvende gevelinspectie en offerte gevelwerken. Gevelrenovatie, gevelreiniging d.m.z. zandstralen, gevelimpregnatie, voegwerkherstel, betonherstel aan gevels, schoorsteenherstel
wat is de levensduur van voegwerk
door Rini Petersen 28 apr., 2023
Wat is de levensduur van voegwerk in huizen en gebouwen? De voegen van een gebouw bestaan uit het zichtbare metselwerk van gemetselde gevels, muren of bijvoorbeeld de schoorsteen. Voegwerk heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar.
Laat meer zien
Share by: