Blog Layout

Wat is de beste gevelreiniging?

mrt. 28, 2023

Wat is de beste gevelreiniging? 

Zorg voor mooie, solide gevels in Den Haag en Zuid-Holland

Zandstralen bij gevelreiniging. Hoe werkt het en is dit de beste gevelreiniging? Bij Petersen Gevelrenovatie & Onderhoud zorgen we door heel Den Haag en Zuid-Holland voor mooie, solide gevels. We zijn hét speciaal bedrijf voor gevelrenovatie, voegwerk, betonherstel aan gevels en gevelreiniging. Wat de beste gevelreiniging is voor gevels is afhankelijk van het type vervuiling en het materiaal waaruit de gevel bestaat.


Is de gevel van uw woning of zakelijke pand vervuild door algen, mos, roet, verf of graffiti? Bent u op zoek naar de beste gevelreiniging die uw gevel weer een mooie uitstraling geeft? We hebben ruim twintig jaar ervaring in het herstellen en het verbeteren van de uitstraling van gevels. Vervuilde gevels en op zoek naar de beste gevelreiniging? Wij regelen het!


Alles wat uw pand nodig heeft om weer een mooie, solide gevel te hebben wordt professioneel geregeld door een ervaren bedrijf. Van planning tot vergunningen, verkeerscontrole en gevelreiniging.


  • Gevelinspectie
  • Uitstekend advies
  • Ervaren gevelreinigers
  • De juiste zorg voor uw gevel


Gratis inspectie
  • Impregneren van gevels

    Impregneren van gevels

    Schrijf uw onderschrift hier
    Beschadiging muur herstellen

Wat is zandstralen van gevels? 

Deze reinigingsmethode geeft ongeveer aan hoe de gevel gereinigd wordt, maar eigenlijk is de naam niet helemaal juist. Zandstralen is een veelgebruikte term voor een methode die technisch gezien gaat om 'persluchtstralen met water en een vast schuurmiddel'. Niet alleen voor gevelreinigingen, maar in tal van de totale industrieën waar gebruik wordt gemaakt van zandstralen kan het water vermengd worden met zand maar ook met glasgranulaat of bijvoorbeeld soda. De beste keuze hangt af van het gewenste doel, het materiaaloppervlak en de mate van verontreiniging.


Wanneer kun je kiezen voor zandstralen als beste gevelreiniging?

Wanneer een inspectie heeft uitgewezen dat de beste gevelreiniging voor het project zandstralen is, komt het aan op een perfecte uitvoering. Ook wanneer zandstralen de beste gevelreiniging is, is voorzichtigheid geboden. Laat het reinigen van gevels tijdens gevelrenovatie, of het nu gaat om zandstralen of om een andere manier van gevelreiniging, altijd uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Het laatst dat u wilt, is dat het schoonmaken van de gevel niet deskundig wordt uitgevoerd en u het risico loopt op gevelbeschadiging. Voor de meest gemetselde gevels is zandstralen een goede reiningsmethode.


Wilt u weten het zandstralen van de gevel de beste gevelreiniging is voor uw pand? Vraag onze gratis gevelinspectie aan. 


Gratis inspectie

Niet alle gevels zijn geschikt

  • schade gevel herstellen

    schade gevel herstellen

    Wat is de beste gevelreiniging?

    Wat is de beste gevelreiniging?

Door een gevel te zandstralen wordt als het ware een vorm van polijsten uitgevoerd. Dit wil zeggen dat er een dun laagje van de gevel wordt ‘geslepen’. Dit is een van de beste gevelreinigingsmethoden voor het verwijderen van verf, roet, algen, mos en graffiti op bakstenen gevels. Uitzondering zijn gevels met geglazuurde stenen of oppervlakken van natuursteen. Zandstralen beschadigt in dat geval het glazuur of de laag van het natuursteen. Voor dit type stenen is zandstralen dus niet de beste gevelreiniging.


Wanneer de gevel zandstralen?

Bij Petersen Gevelrenovatie zorgen we voor een professionele manier van zandstralen. Dit start altijd met een uitgebreide gevelinspectie. Dit is belangrijk omdat bij beschadigen aan de gevel, zandstralen het probleem kan verergeren. Zandstralen is dan ook de beste manier van gevelreiniging wanneer de gevel en het voegwerk niet beschadigd zijn.


Er is echter een uitzondering. Bij gevelrenovatie en voegwerk herstel kan zandstralen nut hebben omdat daarmee na het verwijderen van vuil, alle zwakke punten in de gevel goed zichtbaar worden. 


Gratis inspectie

Petersen Gevelrenovatie regelt uw volledige gevelrenovatie. Daarbij zorgen we ook voor alle voorbereidende werkzaamheden. Zelfs op drukke locaties zorgen we voor verkeerscontrole, zodat het de werkzaamheden voor iedereen veilig verlopen. 

  • Beschadigingen muur herstellen bij groen aanslag

    impregneren gevel

    Wat is de beste gevelreiniging?

    impregneren gevel
Gratis inspectie

Hoe werkt zandstralen van een gevel?

Bij gevelreiniging hanteren wij speciale procedures. Het proces is grondig, met behoud van zachtheid voor het materiaal. Om ramen, deuren, deurposten en ander materiaal te beschermen worden deze afgeplakt. Onder druk, die door onze specialisten precies wordt afgesteld om de vuilgradatie en het materiaal van de gevel, wordt het schuurmiddel samen met water tegen de gevel geblazen. 

Niet vergeten… Gevelimpregnatie!

Door na het zandstralen een impregneermiddel te laten aanbrengen, worden vers gezandstraalde gevel voor langere tijd vocht- en vuilafstotend. Deze beschermlaag zal ervoor zorgen dat de gevel minder snel vuil wordt omdat het vuil zich niet goed kan hechten. De vochtbestendige beschermlaag zorgt er daarnaast voor dat de gevelstenen en de voegen regenwater, of ander vocht minder snel opnemen. Dit is van grote meerwaarde voor het behoud van mooie gevels. Vocht is namelijk altijd een vijand van gevels. Zodra vocht zich via slechte voegen of beschadigde de gevel kan binnendringen, is dit altijd slecht nieuws. Vocht dat in de stenen zit gaat uitzetten bij vorst, waardoor er scheurvorming kan ontstaan. Het is dan slechts een kwestie van tijd tot er problemen aan de constructie ontstaan. Ook liggen er vochtproblemen in het pand op de loer. Dit soort ernstige schade is alleen nog te verhelpen met een totale gevelrenovatie. Met een impregnerende behandeling na het zandstralen is de gevel voor jaren goed beschermd! 

 

Offerte aanvragen

Deel dit bericht

Voegrenovatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Is de gevel aan toe aan voegrenovatie? Deskundig herstel van alle type voegen. Vraag onze gratis gevelinspectie aan als eerste stap naar een mooie, solide gevel van uw woning of zakelijk pand. De gevel wordt met het juiste voegwerk en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud
door Rini Petersen 25 mrt., 2024
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud? Met Petersen Gevelrenovatie kiest u voor jarenlange expertise in zowel gevelonderhoud als gevelrenovatie. Ons team van VCA-gecertificeerde professionals gebruikt alleen de beste materialen en moderne technieken om gevels toekomstbestendig te herstellen.
Wat is gevelonderhoud?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wat is gevelonderhoud? Gevelonderhoud bestaat uit alle werken die nodig zijn om de gevel van een pand in topconditie te houden. Dit kan het reinigen en impregneren van de gevel betekenen, het herstellen van beschadigde voegen of betonreparatie aan een balkon of lateien. Gevelrenovatie bestaat vaak uit een combinatie van deze werken.
belang van professionele gevelrenovatie voor uw gebouw
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Professionele gevelrenovatie maakt het verschil. Het belang van professionele gevelrenovatie voor uw commerciële gebouw bestaat uit meer dan een ‘fraai visitekaartje’. De goed onderhouden biedt een verzorgde aanblik en dat werkt uitnodigend. Even belangrijk is de bouwkundige kwaliteit van de gevel.
Hoe voorkomt u problemen met uw gevel?
door Rini Petersen 31 okt., 2023
Problemen gevelrenovatie: hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel. Met de juiste zorg en aandacht kunt u genieten van een goed uitziende, solide gevel en kunnen grote herstelwerken definitief achterwege blijven. Maar wat is precies het verschil tussen gevelreiniging, gevelonderhoud en gevelrenovatie?
Wat kost Gevelrenovatie
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Gevelrenovatie kosten: hoe de kosten van een gevelrenovatie te budgetteren. Hoe maak je een begroting voor gevelrenovatie? Met welke kosten moet je rekening houden? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het renovatieproject en de werkzaamheden aan de gevel die uitgevoerd dienen te worden.
Gevelinspectie
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Gevelinspectie, wat is het en waarom wordt het uitgevoerd? Alles wat je weten moet over gevelinspecties. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in gevelonderhoud. Deze beginnen vaak met een gevelinspectie. We vertellen u graag waarom elke gevel vroeg of laat een inspectie nodig heeft.
Het onderhoud van uw gevel
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Het onderhoud van uw gevel: waarom is het belangrijk? Gevelonderhoud heeft als functie om de buitenmuren solide te houden zodat ze hun beschermende functie behouden. Natuurlijk ziet de gevel er na onderhoud ook mooier uit.
Gevel huis
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Gevel huis renoveren. Petersen Gevelrenovatie is dé erkende professional voor alle mogelijke gevelwerken. Vraag ons om een vrijblijvende gevelinspectie en offerte gevelwerken. Gevelrenovatie, gevelreiniging d.m.z. zandstralen, gevelimpregnatie, voegwerkherstel, betonherstel aan gevels, schoorsteenherstel
wat is de levensduur van voegwerk
door Rini Petersen 28 apr., 2023
Wat is de levensduur van voegwerk in huizen en gebouwen? De voegen van een gebouw bestaan uit het zichtbare metselwerk van gemetselde gevels, muren of bijvoorbeeld de schoorsteen. Voegwerk heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar.
Laat meer zien
Share by: