Blog Layout

Hoe voorkomt u problemen met uw gevel?

okt. 31, 2023

Gevelrenovatie: hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel?

Onderhoud aan de gevel voor mooie, solide gevels 

Gevelrenovatie bestaat uit ingrijpende veranderingen aan de gevel, met als doel de gevel weer in zijn oude staat te herstellen. Mooie gevels zijn van waarde voor de aanblik van het pand, maar hebben in eerste instantie een beschermende functie. Je staat er niet elke dag bij stil, maar gevels zijn een eerste verdedigingslinie tegen weer en wind en mensen en dieren die het pand willen binnendringen. Om ervoor te zorgen dat uw gevel in optimale staat blijft, is gevelonderhoud en -herstel van groot belang. 


Hulp nodig bij gevelrenovatie?



Gratis inspectie
  • Gevel huis

    Gevelinspectie

    Gevelinspectie

    Gevel problemen voorkomen

Extra schade en toekomstige problemen aan de gevel voorkomen

Een solide gevel is niet alleen een kwestie van uiterlijke schoonheid. Het is zeker zo dat een mooie gevel de algemene indruk en schoonheid van het pand verhoogt. Dit maakt het huis tot een prettige leefomgeving, of een zakelijk pand tot een aantrekkelijk visitekaartje. Maar om gevelrenovatie in Den Haag of op andere plekken in Zuid Holland te voorkomen zijn voorzorgsmaatregelen treffen geen slechte keuzen. Toekomstige problemen aan de gevel voorkomen heeft vooral een duurzame en kostenbesparende functie. Elke gevel heeft als doel alles buiten de deur te houden wat je niet binnen wilt hebben. Zoals vocht, dieren en andere ongewenste binnendringers. Een slecht onderhouden gevel kan leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming en zelfs structurele schade. Dit kan niet alleen de levensduur van het gebouw verkorten, maar ook leiden tot kostbare reparaties.

Hoe ontstaan gevelproblemen?

Gevels kunnen in de loop van de tijd verslechteren door verschillende oorzaken, waaronder de invloed van het weer, aanslag door luchtvervuiling, aanslag door algen (wat wijst op een vochtprobleem) en betonrot. Ook kan er bij de bouw een en ander zijn misgegaan. Als een gevel niet goed is gebouwd of gerepareerd, kan dit leiden tot problemen zoals loslatende gevelbekleding of voegwerk dat snel verzand. Uiteraard is ouderdom van het pand of de bouwmaterialen ook een grote veroorzaker van schade aan gevels. Een andere grote boosdoener die schade toebrengt aan gevels is verzakking. Door trillingen van de grond kunnen er scheuren in de gevel ontstaan. Uiteraard komen ook acute schades aan gevels voor als gevolg van aanrijdingen, brand of vernieling. Gelukkig zijn deze oorzaken minder voorkomend.


Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van gevelproblemen op een rij:
 

  • Slijtage en ouderdom van voegen en stenen
  • Scheurvorming in de gevel als gevolg van bodemtrilling/verzakking
  • Vochtproblemen als doorslaand vocht, mos en algengroei
  • Verzanding van verouderd metselwerk
  • Betonschade/betonrot


Stop toekomstige problemen aan de gevel met gevelrenovatie! Neem contact met ons op voor het bespreken van uw gevelproblemen. Wij helpen u graag bij de realisatie van de juiste geveloplossingen.

Gratis inspectie

2 punten voor behoud van mooie gevels

Als antwoord op de vraag: ‘Hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel?’ geldt eigenlijk maar één antwoord. En dat is: gevelonderhoud en gevelrenovatie.


  1. Laat bij de eerste tekenen van problemen aan de gevel, zoals verkleurende aanslag, voegen die verzanden of doorslaand vocht een gevelinspectie uitvoeren.
  2. Win advies in bij een bewezen gevelspecialist die de huidige status van de gevel kan verbeteren


Voor het beste antwoord op al deze punten kunt u terecht bij Petersen Gevelrenovatie. We zijn een ervaren bedrijf op gebied van gevelonderhoud en gevelrenovaties. Zowel binnen de particulieren markt als binnen de bouwwereld. Zet onze ervaring en expertise in voor het juiste gevelonderhoud!

Gratis inspectie
  • Gevelrenovatie problemen vorkomen

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

Hoe snel moet je een gevel laten repareren? 

We begrijpen het: veel mensen zien op tegen de kosten die gevelonderhoud met zich meebrengt. Dit heeft tot gevolg dat kleine schades uitgroeien tot grotere. Om toekomstige problemen aan de gevel te voorkomen, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen gevelrenovatie, gevelonderhoud en gevelreiniging. Elk hebben hun eigen specialisaties en daarmee kosten.



Gevelonderhoud

Gevelonderhoud is de minst ingrijpende vorm van gevelwerken. Het bestaat uit reguliere inspecties en kleine reparaties om de gevel in goede staat te houden. Het doel is om problemen in een vroeg stadium te identificeren en aan te pakken voordat ze ernstiger worden. Gevelreiniging zorgt ervoor dat vuil, aanslag en verontreinigingen van het geveloppervlak wordt verwijderd. Het verbetert de uitstraling van de gevel, maar is niet bedoeld om structurele problemen op te lossen. Wel kan gevelreiniging onderdeel uitmaken van gevelonderhoud en gevelrenovatie. Wanneer de gevel gereinigd is, kunnen er schades op toekomstige zwakke plekken in de gevel zichtbaar worden.



Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is de meest ingrijpende aanpak om gevels weer mooi en solide te maken. Alle mogelijke schades worden bij gevelrenovatie aangepast, van het herstellen van voegwerk tot betonreparaties. Gevelrenovatie is nodig wanneer er ernstige schade is opgetreden, zoals grote scheuren of structurele problemen. Met regelmatig gevelonderhoud zijn grootschalige herstelprojecten aan de gevel duurzaam uit te stellen. Met de juiste zorg en aandacht kunt u genieten van een goed uitziende, solide gevel en kunnen grote herstelwerken definitief achterwege blijven.



Gratis inspectie

Gevel van uw huis weer laten stralen!

  • Gevelrenovatie huis

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

    Gevelrenovatie problemen vorkomen

    Gevelrenovatie problemen vorkomen
Gratis inspectie

Deel dit bericht

Voegrenovatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Is de gevel aan toe aan voegrenovatie? Deskundig herstel van alle type voegen. Vraag onze gratis gevelinspectie aan als eerste stap naar een mooie, solide gevel van uw woning of zakelijk pand. De gevel wordt met het juiste voegwerk en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud
door Rini Petersen 25 mrt., 2024
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud? Met Petersen Gevelrenovatie kiest u voor jarenlange expertise in zowel gevelonderhoud als gevelrenovatie. Ons team van VCA-gecertificeerde professionals gebruikt alleen de beste materialen en moderne technieken om gevels toekomstbestendig te herstellen.
Wat is gevelonderhoud?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wat is gevelonderhoud? Gevelonderhoud bestaat uit alle werken die nodig zijn om de gevel van een pand in topconditie te houden. Dit kan het reinigen en impregneren van de gevel betekenen, het herstellen van beschadigde voegen of betonreparatie aan een balkon of lateien. Gevelrenovatie bestaat vaak uit een combinatie van deze werken.
belang van professionele gevelrenovatie voor uw gebouw
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Professionele gevelrenovatie maakt het verschil. Het belang van professionele gevelrenovatie voor uw commerciële gebouw bestaat uit meer dan een ‘fraai visitekaartje’. De goed onderhouden biedt een verzorgde aanblik en dat werkt uitnodigend. Even belangrijk is de bouwkundige kwaliteit van de gevel.
Wat kost Gevelrenovatie
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Gevelrenovatie kosten: hoe de kosten van een gevelrenovatie te budgetteren. Hoe maak je een begroting voor gevelrenovatie? Met welke kosten moet je rekening houden? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het renovatieproject en de werkzaamheden aan de gevel die uitgevoerd dienen te worden.
Gevelinspectie
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Gevelinspectie, wat is het en waarom wordt het uitgevoerd? Alles wat je weten moet over gevelinspecties. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in gevelonderhoud. Deze beginnen vaak met een gevelinspectie. We vertellen u graag waarom elke gevel vroeg of laat een inspectie nodig heeft.
Het onderhoud van uw gevel
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Het onderhoud van uw gevel: waarom is het belangrijk? Gevelonderhoud heeft als functie om de buitenmuren solide te houden zodat ze hun beschermende functie behouden. Natuurlijk ziet de gevel er na onderhoud ook mooier uit.
Gevel huis
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Gevel huis renoveren. Petersen Gevelrenovatie is dé erkende professional voor alle mogelijke gevelwerken. Vraag ons om een vrijblijvende gevelinspectie en offerte gevelwerken. Gevelrenovatie, gevelreiniging d.m.z. zandstralen, gevelimpregnatie, voegwerkherstel, betonherstel aan gevels, schoorsteenherstel
wat is de levensduur van voegwerk
door Rini Petersen 28 apr., 2023
Wat is de levensduur van voegwerk in huizen en gebouwen? De voegen van een gebouw bestaan uit het zichtbare metselwerk van gemetselde gevels, muren of bijvoorbeeld de schoorsteen. Voegwerk heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar.
Wat is de beste gevelreiniging?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wat is de beste gevelreiniging? Petersen Gevelrenovatie & Onderhoud zorgt in Den Haag en Zuid-Holland voor mooie, solide gevels. Speciaal bedrijf voor gevelrenovatie, voegwerk, betonherstel aan gevels en gevelreiniging. Wat de beste gevelreiniging is, is afhankelijk van de vervuiling en het materiaal van de gevel.
Laat meer zien
Share by: