Blog Layout

Gevelinspectie

aug. 28, 2023

Gevelinspectie: waarom gevels de beste bescherming nodig hebben

Waarom een inspectie voor uw gevel belangrijk is

Tijd voor een gevelinspectie? De staat van de gevel van een gebouw zegt alles over hoe goed de gevel het pand kan beschermen. Een goed onderhouden gevel beschermt niet alleen tegen het binnendringen van vocht, wind en dieren die zich graag in de spouw of uw huis ophouden, maar draagt ook bij aan de waarde en uitstraling van het vastgoed. Bij Petersen Gevelrenovatie zijn we gespecialiseerd in gevelonderhoud. Deze beginnen vaak en een gevelinspectie. We vertellen u graag meer over wat gevelinspecties zijn en waarom elke gevel vroeg of laat een gevelinspectie nodig heeft.

Een inspectie uitvoeren voor: 



Gratis inspectie
  • Gevel huis

    Gevelinspectie

    Gevelinspectie

    Gevelinspectie

Wat is een gevelinspectie? 

Gevelinspecties bestaan uit een grondige check-up van de gevel. De inspectie bestaat in eerste instantie uit een optisch onderzoek. Wanneer deze aanwijzingen oplevert voor verder onderzoek worden er ook speciale meetinstrumenten en camera’s gebruikt tijdens de gevelinspectie. Bij gevelinspecties kijken we o.a. naar: de staat van het metselwerk en het voegwerk, we controleren betonnen structuren op mogelijke zwakheden, onderzoeken de gevelbekleding en meer. Een gevelinspectie wordt uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide inspecteurs. Na de inspectie stellen ze een gevelrapportage op waarin  potentiële problemen, slijtage, schade door weersomstandigheden en andere factoren staan omschreven. Uiteraard aangevuld met een plan van aanpak op de gevel weer in goede staat te herstellen.

Verouderde gevel? Schade of vervuiling aan de gevel? Vraag onze gratis gevelinspectie aan!


Het doel van gevelinspecties

Het voornaamste doel van gevelinspecties is het vroegtijdig ontdekken van problemen die – onbehandeld- kunnen uitgroeien tot grotere, kostbare problemen. Preventie en tijdig herstel is altijd sneller op te lossen en minder kostbaar! Door de kans op grote schade te minimaliseren bespaart u op den duur geld, en wordt de levensduur van het gebouw te verlengd.



Gratis inspectie

Zo gaat het in zijn werk…

Waarom een inspectie voor uw gevel belangrijk is

Niet elke inspectie is gelijk. De leeftijd en architectuur van het pand spelen een rol, net als de gebruikte materialen. Ook maakt het een verschil of het gaat om een pand dat op natuurlijke wijze verouderd is, of dat het gaat om een acuut probleem zoals stormschade of andere vorm van schade. Wel bestaat elke gevelinspectie bestaat uit een aantal fasen, die kunnen bestaan uit:


Visuele Inspectie:

Dit omvat het grondig visueel onderzoeken van de gevel op zoek naar zichtbare tekenen van schade, zoals scheuren, barsten, verkleuring en corrosie.


Instrumentele Inspectie:

Hierbij worden instrumenten zoals vochtmeters, ultrasone testers en thermografische camera's gebruikt om verborgen problemen zoals vochtinfiltratie en warmteverlies op te sporen.


Monsterneming en Analyse:

In sommige gevallen kunnen monsters van gevelmaterialen worden genomen en geanalyseerd om de fysieke en chemische eigenschappen ervan te beoordelen.


Gratis inspectie
  • Gevelinspecties

    Gevel huis

    Gevelinspecties

    Gevelinspecties

Na de gevelinspectie

Uit de voorbereiding, zoals het verzamelen van informatie over het gebouw en de gevelinspectie zelf ontstaat een analyse en rapportage. De bevindingen worden geanalyseerd en vastgelegd in een gedetailleerd rapport, inclusief aanbevelingen voor reparaties en onderhoud. Op basis van het rapport bespreken we samen met de eigenaar welke passende maatregelen er te nemen zijn nemen om eventuele problemen aan te pakken en op te lossen.



Waarom zou je een gevelinspectie laten uitvoeren?

Een gevelinspectie kunt u zien als een APK-keuring voor uw vastgoed. Een eigen woning of bedrijfspand is een belangrijke investering. Een goed onderhouden pand is aantrekkelijk, behoudt meer waarde en zorgt ervoor dat de levensduur van het vastgoed aanzienlijk wordt verlengd. 


Ook voor verhuurders van vastgoed is het periodiek laten uitvoeren van gevelinspecties van groot belang. Woningbouwverenigingen beheren vaak grote complexen met meerdere eenheden. Een systematische aanpak van gevelinspecties helpt bij het opstellen van onderhoudsplannen en budgettering voor reparaties, waardoor de duurzaamheid van de woningen wordt gewaarborgd. Bovendien draagt onderhoud bij aan een positieve huurderservaring en waarde behoudt van het vastgoed.


Gratis inspectie

Samengevat: 

Een gevelinspectie is een eerste en belangrijke stap die ervoor zorgt dat gevels in topconditie blijven of in goede conditie worden hersteld. Het is een duurzame methode die de waarde van een woning of gebouw verbeterd en verlengd. Door regelmatig gevelinspecties uit te laten voeren en eventuele problemen tijdig aan te pakken, worden verval van de gevel en gevaarlijke situaties en duurdere gevelrenovaties voorkomen.

Wat kost een gevelinspectie?

Dit is afhankelijk van het project. Voor woningeigenaren of vastgoedbeheerders die gevelwerken door ons laten uitvoeren is een gevelinspectie vaak gratis. Gaat het om een vrijblijvende gevelinspectie dan is het noodzakelijk om de tijdsinvestering van onze inspecteurs aan de opdrachtgever door te berekenen. Wanneer u een offerteaanvraag indient nemen we contact met u op en kunnen we u fair en goed kunnen informeren over de kosten van uw gevelinspectie.


Petersen Gevelrenovaties: dé specialist in Zuid-Holland voor gevelinspecties en gevelwerken

Petersen Gevelrenovatie goed aangeschreven bedrijf in gevelwerken, waaronder gevelinspecties, met als werkgebied Zuid-Holland. We werken voor zowel particulieren als vastgoedbeheerders, verhuurders en woningbouwverenigingen. Met een team van experts en een bewezen staat van dienst in gevelherstel, gevelreiniging, voegwerk en betonherstel, zorgen zij ervoor dat woningen en zakelijke gebouwen in optimale staat blijven. Neem voor meer informatie over gevelinspecties en onze andere specialisaties op gebied van gevelwerken contact met ons op.


Gratis inspectie

Gevel van uw huis weer laten stralen!

  • Gevelrenovatie huis

    Gevelrenovatie huis

    Gevelrenovatie huis 

    Gevelrenovatie huis
Gratis inspectie

Deel dit bericht

Voegrenovatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Is de gevel aan toe aan voegrenovatie? Deskundig herstel van alle type voegen. Vraag onze gratis gevelinspectie aan als eerste stap naar een mooie, solide gevel van uw woning of zakelijk pand. De gevel wordt met het juiste voegwerk en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid weer in de oorspronkelijke staat hersteld.
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud
door Rini Petersen 25 mrt., 2024
Wat is het verschil tussen gevelrenovatie en onderhoud? Met Petersen Gevelrenovatie kiest u voor jarenlange expertise in zowel gevelonderhoud als gevelrenovatie. Ons team van VCA-gecertificeerde professionals gebruikt alleen de beste materialen en moderne technieken om gevels toekomstbestendig te herstellen.
Wat is gevelonderhoud?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Wat is gevelonderhoud? Gevelonderhoud bestaat uit alle werken die nodig zijn om de gevel van een pand in topconditie te houden. Dit kan het reinigen en impregneren van de gevel betekenen, het herstellen van beschadigde voegen of betonreparatie aan een balkon of lateien. Gevelrenovatie bestaat vaak uit een combinatie van deze werken.
belang van professionele gevelrenovatie voor uw gebouw
door Rini Petersen 30 nov., 2023
Professionele gevelrenovatie maakt het verschil. Het belang van professionele gevelrenovatie voor uw commerciële gebouw bestaat uit meer dan een ‘fraai visitekaartje’. De goed onderhouden biedt een verzorgde aanblik en dat werkt uitnodigend. Even belangrijk is de bouwkundige kwaliteit van de gevel.
Hoe voorkomt u problemen met uw gevel?
door Rini Petersen 31 okt., 2023
Problemen gevelrenovatie: hoe voorkomt u toekomstige problemen aan de gevel. Met de juiste zorg en aandacht kunt u genieten van een goed uitziende, solide gevel en kunnen grote herstelwerken definitief achterwege blijven. Maar wat is precies het verschil tussen gevelreiniging, gevelonderhoud en gevelrenovatie?
Wat kost Gevelrenovatie
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Gevelrenovatie kosten: hoe de kosten van een gevelrenovatie te budgetteren. Hoe maak je een begroting voor gevelrenovatie? Met welke kosten moet je rekening houden? Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het renovatieproject en de werkzaamheden aan de gevel die uitgevoerd dienen te worden.
Het onderhoud van uw gevel
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Het onderhoud van uw gevel: waarom is het belangrijk? Gevelonderhoud heeft als functie om de buitenmuren solide te houden zodat ze hun beschermende functie behouden. Natuurlijk ziet de gevel er na onderhoud ook mooier uit.
Gevel huis
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Gevel huis renoveren. Petersen Gevelrenovatie is dé erkende professional voor alle mogelijke gevelwerken. Vraag ons om een vrijblijvende gevelinspectie en offerte gevelwerken. Gevelrenovatie, gevelreiniging d.m.z. zandstralen, gevelimpregnatie, voegwerkherstel, betonherstel aan gevels, schoorsteenherstel
wat is de levensduur van voegwerk
door Rini Petersen 28 apr., 2023
Wat is de levensduur van voegwerk in huizen en gebouwen? De voegen van een gebouw bestaan uit het zichtbare metselwerk van gemetselde gevels, muren of bijvoorbeeld de schoorsteen. Voegwerk heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar.
Wat is de beste gevelreiniging?
door Rini Petersen 28 mrt., 2023
Wat is de beste gevelreiniging? Petersen Gevelrenovatie & Onderhoud zorgt in Den Haag en Zuid-Holland voor mooie, solide gevels. Speciaal bedrijf voor gevelrenovatie, voegwerk, betonherstel aan gevels en gevelreiniging. Wat de beste gevelreiniging is, is afhankelijk van de vervuiling en het materiaal van de gevel.
Laat meer zien
Share by: